ГоловнеЕкономіка

Укрзалізниця домовляється про співпрацю з «Литовськими залізницями»

АТ «Укрзалізниця» та група компаній «Литовських залізниць» LTG, LTG Cargo підписали меморандуми про взаєморозуміння та співробітництво.

Як пише ЦТС, це відбулось в рамках виставки Transport logistic 2023, що проходить у Мюнхені.

Так, українські та литовські залізничники домовилися про реалізацію спільного проекту «Операційна модель FREE Rail».

«Його метою є зміцнення відносин в галузі залізничного транспорту, збільшення пропускної спроможності та інтероперабельності транспортної інфраструктури відповідно до постійно зростаючих потоків вантажних і пасажирських перевезень, що проходять через Литву і Україну», — йдеться в повідомленні.

Йдеться про створення сумісної, стійкої та незалежної від країн-агресорів залізничної системи та розвиток вантажних і пасажирських перевезень по колії 1520 мм між країнами.

Зокрема, завдяки реалізації проекту сторони планують сформувати єдину, повністю незалежну систему експлуатації залізниці на мережі 1520 мм з точки зору технічних стандартів, ІТ систем, положень або будь-якого виду сертифікації Ради із залізничного транспорту.

Також передбачається розвиток альтернативних транспортних коридорів між портами Балтійського моря та Україною, в обхід росії та білорусі, та подальше зменшення залежності від російських та білоруських транзитних вантажопотоків.