ГоловнеЕкономіка

Укрзалізниця відновила перевезення сільгосппродукції через Польщу

Україна відновила транзитні перевезення сільськогосподарської продукції на експорт залізничним транспортом через територію Польщі, що були припинені 15 квітня. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Укрзалізницю.

Зазначено, что дозволи отримані для наземного транзиту і для транзиту до морських портів Гданськ, Гдиня, Свіноуйсьце і Щецин.

«Відповідне повідомлення про скасування обмежень на зазначені перевезення компанія отримала від польського перевізника PKP Cargo 21 квітня 2023 року», – йдеться в повідомленні.

В свою чергу Укрзалізниця незабаром скасує дзеркальні обмеження щодо транзиту низки вантажів у напрямку Польщі, запроваджені компанією із 17 квітня після звернення польських залізничних операторів PKP Cargo і PKP LHS.

Водночас питання щодо 3 тис. вагонів з українською сільгосппродукцією, які були завантажені та прийняті до перевезення до введення конвенційної заборони польськими перевізниками, залишається невирішеним.

Нагадаємо, три дні тому Україна відновила аграрний транзит через Польщу. Але перевезення можливі при виконанні певних умов.