ГоловнеЕкономіка

УЗ підписала меморандум щодо ремонту зерновозів та придбання локомотивів для перевезень зерна

Компанія DAI Global підтримає модернізацію інфраструктури пунктів перетину кордону, закупівлю маневрових локомотивів та рухомого складу для перевезення зерна.

АТ «Укрзалізниця» та компанія DAI Global LLC підписали меморандум щодо реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Економічна підтримка України», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), який передбачає розвиток експорту українського зерна залізничним транспортом.

Як пише ЦТС з посиланням на АТ УЗ, меморандум, зокрема, визначає підтримку української залізничної монополії в ремонті та відновленні вагонів-зерновозів (хоперів) та придбанні локомотивів, що перевозитимуть вагони із зерном. Також серед цілей меморандуму — зменшення витрат на транспортування зерна шляхом покращення транскордонного співробітництва щодо транспортних зборів та правил, спільних дій, які зменшують витрати та підвищують ефективність процесів зважування та сканування вантажів, а також вдосконалення перевантажувального обладнання.

Також серед них — надання комплексних послуг з проектування й будівництва потужностей на пріоритетних пунктах перетину кордону (ППК), дозволять збільшити можливості України та її залізничної мережі для експорту аграрної продукції.

У рамках проекту підтримка DAI Global може включати, серед іншого, модернізацію інфраструктури пунктів перетину кордону, закупівлю маневрових локомотивів, обладнання для зважування та моніторингу перевезень вантажів, з акцентом на зернові культури.

Також компанія сприятиме та надаватиме підтримку в залученні додаткового фінансування, у тому числі від міжнародних фінансових організацій, для реалізації інфраструктурних проектів.

DAI Global — приватна девелоперська компанія з корпоративними офісами в більш ніж десятку країн. DAI працює з фокусом на країни, що розвиваються, та країни з перехідною економікою у сферах управління водними та природними ресурсами, енергетики, фінансування розвитку, економіки та торгівлі, сільського господарства та агробізнесу.