ГоловнеСвіт

В Австрії назвали «божевіллям» ядерні погрози РФ

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг побоюється нової ескалації у війні РФ проти України на тлі «шалених» ядерних погроз російського президента Володимира Путіна. Про це він заявив в інтерв’ю Der Standard.

«Ми повинні виходити з того, що війна триватиме, і що обидві сторони спробують розпочати весняний наступ. Слід побоюватися, що не всіх рівнів ескалації було досягнуто. Це справжнє божевілля, що президент РФ більш-менш відверто розмахує ядерною палицею», — наголосив австрійський дипломат.

Він зазначив, що Відень виступає за «остаточну та повсюдну» заборону ядерної зброї.

«Поки вона існує, хтось нею погрожуватиме. Це також показує ступінь безвідповідальності російського керівництва», — зазначив Шалленберг.

Міністр запевнив, що Відень підтримує Київ без жодних «якщо» та «але» у боротьбі за відновлення суверенітету та цілісності. При цьому він вважає важливим «не перерізати всі мости та канали діалогу з РФ», оскільки Європі знадобляться майданчики для переговорів, наприклад, ОБСЄ.

Нагадаємо, у січні глава МЗС Австрії закликав Захід «дотримуватися почуття міри» щодо Росії, оскільки вона «залишиться частиною європейської історії та культури».

У відповідь МЗС України запросило Шалленберга відвідати Дніпро і подивитися на наслідки ракетного удару по житловому будинку, де загинули кілька десятків людей.