ГоловнеЕкономіка

В Канаді водневий поїзд Coradia iLint пустять через індіанську резервацію

Провінція Квебек стане першою юрисдикцією в Америці, яка запустить водневий поїзд.

В Канаді в індіанській резервації Квебек, яку визнаною пам’ятником всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, виконуватиме пасажирські перевезення водневий потяг Coradia iLint від Alstom.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Це пілотний проект, який має наблизити провінцію до використання транспорту з нульовими викидами.

Починаючи з літа 2023 року Coradia iLint буде перевозити пасажирів залізничною мережею Réseau Charlevoix. Лінія пролягає по річці Святого Лаврентія, між Парком де ла Шут-Монморансі та Бе-Сен-Поль. Потяг працюватиме на чистому водні, виробленому компанією Harnois Énergies на її заводі в Квебеку.

Провінція Квебек стане першою юрисдикцією в Америці, яка запустить водневий поїзд. Робота Coradia iLint з пасажирами на борту дозволить Alstom краще оцінити наступні кроки у розвитку водородної технології та її впровадження на ринку Північної Америки.

Комерційна експлуатація лінії у Квебеку водородним потягом Coradia iLint є першим замовленням для нового інноваційного центру Alstom в Америці.

Основною місією центру, розташованому в Сен-Бруно-де-Монтарвіль, є розробка майбутніх платформ з гібридним, акумуляторним або водородним двигуном. Наразі 700 інженерів працюють над прискоренням декарбонізації залізничного сектору в цій частині континенту.

У рамках пілотного проекту за участю Coradia iLint інженери центру тісно співпрацюватимуть із ключовими гравцями у секторі досліджень та інновацій у Квебеку.

«У 2018 році Alstom був першим, хто представив поїзд на водородному двигуні в Європі, і ми також хочемо бути першими в Америці», — зазначив президент Alstom Americas Майкл Керулле.