ГоловнеЕкономіка

В пунктах пропуску з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією та Молдовою запрацювала система єЧерга

Цього тижня вже запрацювала реєстрація до єЧерги для вантажного автотранспорту в 16 пунктах пропуску через державний кордон. Про це пише Державноа прикордонна служба України.

Наразі послугою можуть скористатися водії вантажівок, які планують перетинати кордон в наступних пунктах пропуску: «Ягодин-Дорогуськ», «Рава-Руська — Хребенне», «Краківець-Корчова», «Шегині-Медикам, «Устилуг-Зосин», «Нижанковичі-Мальховіце» (місце перетину кордону), «Ужгород — Вишнє-Нємецьке», «Тиса (Чоп) — Захонь», «Порубне-Сірет», «Могилів-Подільський — Отач», «Дякове — Халмеу», «Мамалига – Крива», «Старокозаче-Тудора», «Виноградівка-Вулкенєшть», «Орлівка-Ісакча», «Рені-Джюрджюлешть».

Зареєструвавшись у відповідному застосунку, водій транспортного засобу отримуватиме інформацію про власний статус у черзі, її просування та час прибуття в пункт пропуску.

Час запуску прогнозується від проектної пропускної здатності кожного пункту пропуску та швидкості оформлення транспортних засобів на суміжній стороні.

Інструкції для реєстрації доступні трьома мовами: українською, англійською та польською. Незабаром можна буде скористатись інструкціями угорською, румунською, турецькою та словацькою мовами.

Нагадаємо, 2 травня Кабінет Міністрів ухвалив Постанову про поширення проєкту «Електронна черга перетину кордону» (єЧерга) на 16 міжнародних автомобільних пунктах пропуску для вантажних автомобілів»