ГоловнеСоціум

В Україні готуються до заходів, присвячених 100-річчю Сергія Параджанова

У Києві відбулося обговорення між головою Штабу Спілки вірмен України Давидом Мкртчяном та представниками Національної спілки кінематографістів України – Ларисою Кадочниковою, Романом Балаяном, Дмитром Томашпольським та Сергієм Борденюком. Мета зустрічі — обговорення планів та організації низки заходів, приурочених відзначенню столітнього ювілею видатного вірменського та українського кінорежисера Сергія Параджанова.

Учасники зустрічі висловили ідеї щодо проведення ретроспективи творчості Параджанова, кінопоказів та інших культурних заходів, які підкреслювали б унікальність його творчої спадщини та впливу на світову кінематографію.

Давід Мкртчян та члени Національної спілки кінематографістів України обговорили важливість проведення памʼятних заходів, які не тільки вшанують творчий внесок Параджанова в світове кіно, але й сприятимуть популяризації його спадщини серед громадськості. Значну увагу було приділено залучення вірменської та української молоді до памʼятних подій та творчості Сергія Параджанова.

Необхідність об’єднання зусиль та співпраці між вірменською громадою України та українською кінематографічною спільнотою була підкреслена під час зустрічі.