ГоловнеЕкономіка

В Україні відкрили нове родовище газу

В Україні відкрили нове родовище газу, запаси якого можуть сягати 1 млрд кубометрів. Про це повідомила компанія Укргазвидобування.

Вказано, що у поточному місяці було завершене випробування пошукової свердловини глибиною майже 4 тисячі метрів. З неї отримали промисловий приплив газу – понад 100 тис. куб. м.

Перед бурінням свердловини були проведені 3D-сейсморозвідувальні дослідження, завдяки яким фахівці компанії змогли уточнити її геологічну модель.

«Це вже чергове відкриття нових вуглеводневих покладів, зроблене нашими геологами за останній рік. Вивчення ділянки відбувалося фактично «з нуля». Нарощуючи запаси, ми створюємо перспективу для сталого зростання видобутку газу», – заявив т.в.о. генерального директора Укргазвидобування Олег Толмачев.

Компанія продовжить пошуково-розвідувальні роботи на родовищі і планує пробурити нові свердловини у його межах.

Раніше у серпні в Україні запрацювали дві нові високодебітні газові свердловини. Вони дають понад 430 тис. кубометрів газу на добу.

А в травні в Україні запрацювала ще одна потужна газова свердловина – її дебіт становить 580 тис. кубометрів газу на добу.