ГоловнеСвіт

Вірменія та Великобританія мають намір підписати «Угоду про всеосяжне та розширене партнерство»

Вірменія прагне ще більш амбітної програми двосторонньої співпраці з Великобританією через підписання Угоди про всеосяжне і розширене партнерство між двома країнами, заявив глава МЗС Вірменії Арарат Мірзоян.

«Нам належить пройти довгий шлях, і важливий поворотний момент на цьому шляху починається тут і сьогодні. Ця угода забезпечить нам міцну правову основу для виведення відносин на новий рівень на благо обох народів», — заявив він у Лондоні під час урочистого прийому на честь відкриття. нової будівлі посольства.

Мірзоян заявив, що гості зібралися, щоб відсвяткувати встановлення стратегічного діалогу між Вірменією та Великою Британією.

«Це справді нова віха у наших двосторонніх відносинах, що надає нам розширену основу для зміцнення співпраці у важливих галузях регіональної безпеки, сталого розвитку та прав людини. За допомогою стратегічного діалогу ми підтверджуємо нашу відданість тісній співпраці з Великобританією для вирішення глобальних проблем та просування наших спільних інтересів» , — Заявив міністр.

Зустріч міністра закордонних справ Вірменії Арарата Мірзояна і міністра європейських справ Великобританії Лео Дочерті, що відбулася напередодні в Лондоні, започаткувала стратегічний діалог між країнами.