ГоловнеСоціум

Втрати України у війні менше, ніж кількість загиблих від землетрусу в Туреччині — Рєзніков

Втрати Збройних сил України у війні проти країни-агресора Росії менші за кількість жертв руйнівного лютневого землетрусу в Туреччині. Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю іспанській газеті La Razon.

«У нас, звичайно, є жертви, тому що ми на війні. Але вони критично менші за російські. Я не можу назвати вам цифру, але можу вас запевнити, що загальна кількість менша, ніж кількість загиблих внаслідок землетрусу в Туреччині», – сказав глава військового відомства.

Резніков запевнив, що для України головне завдання – зберегти життя солдатів, а Росія використовує своїх військових як гарматне м’ясо.

«Це тактика м’ясорубки. Їм (росіянам – ред.) все одно. Тільки в Бахмуті щодня Росія втрачає 500 людей убитими та пораненими. Це по одному батальйону на добу членів групи Вагнера, найманців та колишніх карних злочинців. Це варварство», – зазначив міністр.

Як відомо, за офіційними даними у Туреччині загинуло понад 50 тисяч людей і понад 107 тисяч отримали поранення внаслідок серії землетрусів у лютому. Ще понад 6,5 тисяч загинули в сусідній Сирії.

Нагадаємо, у листопаді минулого року президент Володимир Зеленський заявив, що втрати Росії у 10 разів більші, ніж України.

За даними Генштабу ЗСУ, з початку війни Росія втратила понад 182 тисячі військових убитими. Лише за добу 13 квітня загинуло щонайменше 520 росіян.