ГоловнеЗдоров’я

Як відмовитися від кави і навчитися бути бадьорими без неї

Як позбутися від кофеїнової залежності.

Кофеїн — це речовина, яка також викликає залежність, інформує Ukr.Media.

Кофеїнова залежність — це поширена проблема, але є кілька простих способів, які допоможуть від неї позбутися.

Пийте багато води

Фахівці стверджують, що це найкращий спосіб позбутися від токсинів в організмі. Воду можна вживати в гарячому або холодному вигляді. У процесі відмови від кофеїну багато хто стикається з різними проблемами.

До основного симптому відносять втому. При цьому можна зіткнутися з порушенням концентрації уваги.

Якщо збільшити кількість вживаної рідини, то можна зменшити негативні прояви. При цьому можна позбутися від втоми і інших поширених проблем.

Не варто поспішати

Якщо випиваєте кілька чашок кави щодня, то відмовитися від цього буде проблематично. Це краще робити поступово, так як в іншому разі можна зіткнутися з поганим самопочуттям. Психологи стверджують, що на формування звички може піти до 3-х тижнів.

Також можна спробувати вживати каву без кофеїну. У такій каві концентрація кофеїну мінімальна. Якщо кава надає тільки розслабляючий ефект, то в цьому випадку можна спробувати пити гарячу воду з лимоном.

Більше рухайтеся

Різні вправи також є досить потужним стимулятором. Вони допоможуть підбадьоритися набагато краще, ніж кофеїн.

Фізичне навантаження відмінно бореться з втомою, але в цьому випадку важливо правильно вибрати вправи. Щоб позбутися від кофеїнової залежності постарайтеся рухатися значно більше, ніж зазвичай.

Вживайте лише здорову їжу

Це основне правило, яке також допоможе позбутися від кофеїнової залежності. Дієтологи стверджують, що важка їжа може провокувати сонливість. В результаті цього у людини з’являється потреба до кофеїну. Вживання здорової їжі дозволяє знизити сонливість і посилити ефект до кофеїну.

Додайте до свого раціону різні фрукти та овочі. Їжа виступає в ролі основного джерела енергії. Постарайтеся харчуватися по 3-4 рази щодня. При цьому не потрібно пропускати сніданок, бо він є основним джерелом енергії на весь день.

Здоровий сон

Якщо вирішили повністю відмовитися від кави, то в першу чергу потрібно спробувати змінити розпорядок дня. Кращим способом побороти втому вважається сон. Лікарі рекомендують спати щодня по 8 годин. Також важливо вибрати ідеальний час для сну. Постарайтеся відмовитися від пізніх підйомів у вихідні дні. Фахівці рекомендують завжди вставати в один час і виходити на пробіжку. Після пробіжки ви почуватиметеся бадьоро і впевнено.

Йога і медитація дозволяє впоратися з дратівливістю і нервозами. Це основні проблеми, з якими можна зіткнутися після відмови від кофеїну. Багато людей вживають цей напій, щоб розслабитися. Щоденна медитація допоможе замінити чашку кави.

Для багатьох людей ці правила можуть здатися безглуздими. Однак, якщо вирішили повністю відмовитися від вживання кави, то потрібно прислухатися до цих простих порад.

Завдяки цьому ви більше ніколи не повернетеся до кофеїнової залежності.