ГоловнеСвіт

Японія розширила санкції проти Росії

Японія посилила санкції проти Росії у зв’язку з війною в Україні. Про це повідомило Міністерство зовнішніх справ країни.

Зазначається, що Японія заморожує активи 17 фізичних осіб і 78 організацій з Росії, які причетні до анексії Криму чи дестабілізації на сході України. Окремо вводяться обмеження відносно семи осіб зі східних і південних регіонів України, пов’язаних з незаконним «приєднанням» територій до РФ.

В санкційний список, зокрема, потрапила низка російських військових, у тому числі начальник штабу російського угруповання військ Захід Михайло Зусько, командувач Повітряно-десантних військ Росії Михайло Теплинський, командувач ракетних військ стратегічного призначення Сергій Каракаєв.

Також до нього увійшли голова правління та член ради директорів держконцерну Алмаз-Антей Ян Новіков, командир батальйону Спарта Артем Жога, ведуча Ольга Скабєєва.

Серед організацій, активи яких буде заморожено, НВП Связь, завод Метеор, підприємства російського авіапрому та оборонної промисловості.

Також запроваджуються експортні обмеження щодо 80 організацій РФ. Вони, зокрема, торкнуться Фонду перспективних досліджень, Федеральної служби з військово-технічного співробітництва, АТ Концерн Автоматика, компанії КАМАЗ, фонду Сколково, Державного льотно-випробувального центру імені В.П. Чкалова, оператора Мегафон та інших.

Раніше повідомлялося, що новий пакет санкцій Євросоюзу торкнеться 90 компаній, які допомагали Росії обходити раніше введені проти неї економічні обмеження.