ГоловнеПолітика

Зеленський назвав спосіб досягнення миру з РФ

Україна прагне миру з Росією в майбутньому, але досягти його можна лише шляхом перемоги над країною-агресором на полі бою. Про це сказав президент Володимир Зеленський, повідомляє Укрінформ.

«Ми хочемо миру, але як можна досягти миру з Росією? Тільки шляхом перемоги на полі бою в нашій країні, на нашій землі, щоб зупинити Росію. Інакше після України вона піде до Європи, і ви (тут) можете бачити результат (російської агресії) — ред.)», — сказав Зеленський журналістам під час візиту до села Ягідне Чернігівської області з нагоди річниці звільнення села від російських загарбників.

Президент запевнив, що всі тимчасово окуповані території України будуть звільнені, а якщо російські війська не підуть звідти, їх знищать.

«Я не говоритиму про конкретні речі, тому що ми не можемо дати можливість терористам з РФ підготуватися до наших методів і кроків із деокупації. Але ми це зробимо, і вони повинні знати це. Вони ще мають час піти звідти, інакше ми їх знищимо», — зазначив Зеленський.

Він не розповів, коли саме ЗСУ будуть готові до контрнаступу, але запевнив, що військові готуються, щоб бути сильними в бою і деокупувати нашу землю.

Також повідомляється, що у річницю визволення села Ягідне Зеленський відвідав школу, у підвалі якої російські загарбники майже місяць тримали мирних мешканців у заручниках.

Разом із президентом школу відвідали віце-канцлер Німеччини Роберт Габек та посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен.

Дивлячись на місце, де окупанти катували місцевих жителів, Зеленський сказав, що може побажати президенту Росії Володимиру Путіну «провести решту свого життя у підвалі, із відром замість туалету».

Раніше Володимир Зеленський повідомив, що нинішній тиждень буде особливо вагомим для захисту України, руху до перемоги.