ГоловнеПолітика

Зеленський: Patriot, NASAMS, Gepard працюють на відмінно

За поточний тиждень українським захисникам вдалося збити 104 «Шахеди» зі 112, а надані партнерами системи ППО працюють на відмінно. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

«Я хочу відзначити наших захисників неба. Лише за минулу ніч вони знищили 30 «Шахедів» — потужний результат. Загалом за цей тиждень знищено вже 104 «Шахеди» зі 112, застосованих Росією. Знищення кожного — це врятовані життя, врятована інфраструктура», — сказав глава держави.

Зеленський зазначив, що були цього тижня й збиття ракет, зокрема, балістичних. За його словами, надані партнерами системи Patriot, NASAMS та Gepard працюють на відмінно.

«Готуємо й подальше зміцнення ППО, про це вже домовились. Майже на кожній моїй зустрічі з лідерами, майже на кожних перемовинах звучить ця тема — тема ППО. Буде більше систем, більше захисту неба», — додав президент.

Нагадаємо, у ніч на 16 грудня підрозділи ППО знищили 30 безпілотників-камікадзе Shahed-136/131, які запустили росіяни.

За словами речника Командування Повітряних сил ЗСУ полковника Юрія Ігната, для здійснення запусків «Шахедів» росіянам не потрібні спеціально облаштовані майданчики. Ударні дрони можна запускати фактично з фури, з машини.