ГоловнеСвіт

Зеленський закликав Захід швидше відправляти зброю

Союзники України мають прискорити постачання озброєння до нашої країни, щоб гарантувати поразку Росії та припинити спроби окупантів захоплення нових територій. Про це у середу, 29 березня, заявив президент України Володимир Зеленський на другому Саміті за демократію, організованому Сполученими Штатами, виступаючи на ньому онлайн.

Зеленський зазначив, що побував на передовій, і там ясно видно, яка допомога потрібна українським військовим.

«Воїни під Бахмутом не можуть тижнями чекати, щоб нанести артилерійську відповідь росіянам. Вогонь має бути миттєвим. Такими ж швидкими мають бути всі наші рішення. Але чомусь санкції проти Росії повільніші, ніж агресія Росії», — сказав він.

Президент зазначив, що глобальний тиск на російську еліту слабший за її мотив терпіти Кремль. При цьому підтримка українських військових в окопах «менш далекобійна, ніж зброя терористів, які діють проти України».

«Та й ваша власна готовність захищати свої демократії менш рішуча, ніж наміри тих, хто хоче світової війни проти демократії. Демократії потрібна допомога. Зараз. Будь ласка, колеги, дійте!» — наголосив Зеленський.

Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що росіяни просуваються у Бахмуті — з півдня до центру та на північному заході міста.