ГоловнеПолітика

Білий дім не підтримує надання допомоги Україні в креди

Конгресменам варто схвалити додаткову допомогу Україні, а не обговорювати ідеї про надання цього фінансування в кредит. Про це заявила представниця Білого дому Карін Жан-П’єр на брифінгу 19 березня, передає Інтерфакс-Україна.

«Ми бачимо, як Україна втрачає позиції на полі бою через бездіяльність Конгресу в останні кілька місяців. Тому єдиний правильний варіант — це дати Україні те, чого вона потребує: пакет додаткового фінансування», — зазначила вона, маючи на увазі варіант допомоги, який раніше схвалив Сенат США.

Як відомо, сенатор США від Республіканської партії Ліндсі Грем під час свого візиту до Києва заявив президенту України Володимиру Зеленському, що найімовірнішим способом надання американської допомоги є безвідсотковий кредит. Схожі ідеї озвучував раніше експрезидент США Дональд Трамп.

Нагадаємо, у лютому Сенат схвалив пакет екстрених витрат на суму $95 млрд. Пакет передбачає $60 млрд для допомоги Києву, а також кошти для Ізраїлю, Тайваню і гуманітарної допомоги палестинцям у Газі. Спікер палати представників Майк Джонсон, зі свого боку, відмовився розглядати документ, вимагаючи, щоб демократи спочатку підтримали жорсткі реформи в імміграційній політиці США.