ГоловнеСвіт

Британія прийме саміт 47 лідерів країн ЄС та держав-партнерів

У Великій Британії 18 липня пройде четвертий саміт Європейської політичної спільноти за участю близько 50 лідерів Європи. Про це повідомляється на сайті британського уряду.

«Я радий, що Велика Британія прийме в себе наступне засідання Європейської політичної спільноти в історичному Бленгеймському палаці. Це важливий форум для співпраці всієї Європи з питань, які стосуються всіх нас, загрожують нашій безпеці та процвітанню», — йдеться у заяві прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака.

Він зазначив, що на зустрічі зберуться «європейські друзі, партнери та сусіди, щоб вирішити наші спільні проблеми — від надання повної підтримки Україні до припинення контрабанди людей та нелегальної міграції».

Зустріч пройде у Бленгеймському палаці в Оксфордширі — об’єкті Світової спадщини ЮНЕСКО, місці народження та родинній резиденції колишнього прем’єр-міністра Вінстона Черчілля.

Нагадаємо, попередній самміт ЕС пройшов в Іспанії, також самміт Європейської політичної спільноти проходив у Чехії та Молдові.