ГоловнеПолітика

Франція допоможе Чехії придбати для України боєприпаси

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про приєднання країни до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для України та пошуку фінансування проєкту. Про це він заявив на спільній пресконференції з лідером Чехії Петром Павелом у Празі у вівторок, 5 березня.

Макрон підтримав ініціативу залучення виробничих потужностей неєвропейських країн для задоволення потреб України в боєприпасах.

Глава Франції зазначив, що виробництво в Європі збільшили, але потреби України перебувають на такому рівні, що варто дивитися на майбутнє. З його слів, варто шукати потужності, що залишилися, в третіх, неєвропейських державах, щоб задовольнити короткострокові потреби України в боєприпасах.

«Ми будемо звертатися до третіх, неєвропейських країн із проханням надати ресурси для задоволення короткострокових потреб України в боєприпасах. У цьому сенс цієї ініціативи», — пояснив французький лідер.

Нагадаємо, раніше у Чехії анонсували боєприпаси для України. Повідомлялося, що Німеччина візьме участь у закупівлі артилерійських боєприпасів, в рамках ініціативи президента Чехії Петра Павела.