ГоловнеПолітика

Франція надасть Україні бронетехніку і ракети

Франція надасть Україні військову допомогу у вигляді бронемашин, ракет Aster та боєприпасів з дистанційним управлінням. Про це сказав міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню у інтерв’ю для La Tribune.

«Щоб утримувати таку велику лінію фронту, українській армії потрібні наші бронетранспортери: вони абсолютно необхідні для мобільності військ… Можемо говорити про сотні одиниць у 2024-му і на початку 2025 року», – заявив міністр.

Вказано, що бронетранспортерам VAB понад 40 років, але вони придатні до експлуатації. У французькій армії зараз їх замінюють на бронемашини нового покоління Griffon.

Лекорню додав, що пакет допомоги включатиме і ракети Aster 30 для комплексів ППО SAMP/T Mamba.

«Ми також розробляємо боєприпаси з дистанційним управлінням в дуже короткі терміни, які будуть доставлені українцям цього літа», – запевнив міністр.

Раніше Лекорню заявив, що у Франції вирішили передавати списане військове обладнання Україні замість того, щоб просто його викидати.

Також французький міністр не виключив реквізиції промислових потужностей для прискорення темпів виробництва зброї, зокрема і для потреб України.