ГоловнеПолітика

Кулеба їде у Гаагу обговорювати трибунал для РФ

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у вівторок, 2 квітня, здійснить робочий візит до Гааги, де візьме участь у міністерській конференції, на якій буде обговорюватися спеціальний трибунал для Росії, повідомляє пресслужба МЗС України.

«2 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає з візитом Гаагу, Королівство Нідерланди», — йдеться в повідомленні.

У Гаазі Кулеба проведе низку двосторонніх переговорів, включно із зустріччю з нідерландською колегою Ханке Бряунс Слот, а також візьме участь у міністерській конференції Відновлення справедливості для України.

Метою конференції є обговорення пункту 7 Відновлення справедливості Формули миру та опрацювання результатів документування і розслідування злочинів, вчинених російськими окупантами на території України.

«Особливу увагу буде приділено також подальшим крокам на шляху до створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України», — наголосили у відомстві.

За результатами конференції буде ухвалено політичну декларацію.

Нагадаємо, Україна виступає проти гібридної моделі спецтрибуналу для Росії. Притягнення керівництва РФ до відповідальності мають ухвалити іменем цивілізованого світу, а не іменем України, вважають у Офісі президента.