ГоловнеСоціум

Медичну гуманітарну допомогу від Вірменії передали до військового госпіталю в Дніпрі

1 лютого 2024 року, медичну гуманітарну допомогу від Вірменії, отриману Штабом Спілки вірмен України, передали до військового госпіталю в Дніпрі. Як повідомляє AnalitikaUA, гуманітарна допомога включає в себе медичні препарати та лікарські засоби для поранених українських військових.

Голова Штабу Спілки вірмен України Давид Мкртчян повідомив, що гуманітарну допомогу уряд Вірменії передав Штабу Спілки вірмен України, відгукнувшись на попереднє звернення Штабу. У липні 2023 року на літній конференції Спілки вірмен України прийнято рішення звернутися до уряду Республіки Вірменія з метою отримання підтримки для України від Штабу Спілки вірмен. Згідно з рішенням Штабу, всю отриману допомогу повністю передадуть у воєнні госпіталі України.

«На тлі продовження руйнівної війни росії проти України Штаб Спілки вірмен України прийняв рішення передати цей гуманітарний груз в повному обсязі у військові госпіталі України», — повідомляє голова Штабу Спілки вірмен України Давид Мкртчян. «Це посилить надання найшвидшої медичної допомоги для поранених військовослужбовців у військових госпіталях задля їх швидшої стабілізації та скорішого одужання».

Церемонія передачі медичної гуманітарної допомоги від Вірменії до військового госпіталю м. Дніпра відбулася 1 лютого 2024 року о 14:30 на площі Дніпропетровської обласної військової адміністрації за участю голови Штабу Спілки вірмен України Давида Мкртчяна, начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака, посла Республіки Вірменія в Україні Володимира Карапетяна, голови Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви єпископа Маркоса Оганесяна, голови БФ «Штабу вірмен Дніпра» Давида Аракеляна, члена ГО «Спілка вірмен України» Аветика Гаспаряна.

Нагадаємо, що це не перша допомога від Вірменії України. У вересні минулого року дружина прем’єр-міністра Вірменії Анна Акопян привезла до України гуманітарну допомогу від Єревана у вигляді понад 1000 смартфонів, планшетів та ноутбуків, призначених для школярів.

Штабу Спілки вірмен України висловлює щирі слова подяки Послу Республіки Вірменія в Україні Владіміру Карапетяну та усім причетним до організації та передачі гуманітарної допомоги! Це важливий та необхідний крок для усіх нас!

Нагадаємо, в минулому році один із засновників бардівської пісні у Вірменії Рубен Ахвердян дав 2 концерт в України. Всі кошти від виступу були передани пораненим бійцям ЗСУ.