ГоловнеПолітика

Народ України – дружній нам народ – прем’єр-міністр Вірменії

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Вірменія — не союзник Росії у питанні України. Політик нагадав про міжнародне право щодо визнання державних кордонів та акцентував дружність вірменів до українського народу. Про це інформує ArmenPress.

“Я вже говорив, що Вірменія в питанні України не є союзником Росії, і це наша чесна позиція. Я про це вперше сказав два роки тому, і ми шкодуємо, що не можемо вплинути на цю ситуацію. Народ України — дружній нам народ”, – підкреслив Пашинян.

Як зазначив вірменський політик, Алматинська декларація є основою для визнання незалежності та територіальної цілісності республік, які здобули незалежність після розпаду Радянського Союзу.

Прем’єр нагадав, що Біловезькою угодою Росія, Україна і Білорусь вирішили, що Радянського Союзу більше не існує і вони стають незалежними державами, визнаючи кордони одна одної.

Варто зауважити, що у лютому Пашинян заявив про те, що Вірменія не була союзником Росії у війні проти України від початку вторгнення в лютому 2022 року.

До слова, у грудні 2023 року Вірменія відмовилася брати участь у зустрічі ОДКБ у Росії.

Нагадаємо, раніше США пообіцяли Вірменії сприяти у реформі армії. На початку листопада генерал-лейтенант Вірменії Едвард Асрян зустрівся з американським колегою Стівеном Башамом у штаб-квартирі Європейського командування США у Штутгарті.