ГоловнеПолітика

Нідерланди замовили у Чехії САУ DITA для України

Нідерланди замовили в Чехії для України дев’ять новітнх самохідних артустановок DITA. Про це повідомляє Міністерство оборони Нідерландів.

«Гаубиця DITA — це сучасна система вогню, здатна вражати цілі на відстані десятків кілометрів. Україна має велику потребу в цій зброї», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця зброя є частиною великого голландського замовлення для України і його постачають два виробники зброї в Чехії.

Як пише Defense Express, виробником DITA є чеська оборонна приватна компанія Excalibur Army.

САУ має високий рівень автоматизації, за якого чисельність екіпажу складає всього дві особи, а башта по суті «безпілотна» із автоматичною подачею снарядів. Система управління вогнем дозволяє приймати цілевказівку від розвідувальних БПЛА та має опцію вибору типу боєприпасу для ураження того чи іншого виду цілі.

DITA оснащена стволом довжиною 47 калібрів, що забезпечує дальність стрільби до 39 кілометрів. Початковий темп ведення вогню — 6 пострілів на хвилину, постійний — 5 пострілів на хвилину, покинути позицію ця САУ може лише за 45 секунд.

Нагадаємо, Нідерланди виділять гроші на снаряди для України. Також повідомлялося, що Нідерланди почали передавати Україні дрони.