ГоловнеПолітика

Реконструкцію енергоконектора між Україною і Словаччиною планують завершити до 2028 року

До кінця 2028 року планується завершити реконструкцію і модернізацію електричного інтерконектора «Мукачево» між Україною і Словаччиною.
Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо.

«До кінця 2028 року плануємо завершити реконструкцію та модернізацію електричного інтерконектора «Мукачево – Вельке Капушани». Завдяки цьому ми матимемо набагато більше можливостей щодо експорту та імпорту електроенергії», — заявив він.

Крім того, урядовці домовилися створити спільну робочу групу, яка допоможе диверсифікувати постачання ядерного пального на українські АЕС.

Нагадаємо:

Європейське енергооб’єднання ENTSO-E вирішило з 1 березня збільшити максимальний ліміт експорту української електроенергії з України та Молдови в країни ЄС до 550 МВт на годину.

З 1 липня «Укренерго» зможе отримувати компенсацію витрат, які виникають при транзиті електроенергії з інших країн українськими магістральними мережами від європейських операторів, об’єднаних в ENTSO-E.