ГоловнеПолітика

У ЄС наголосили на відсутності альтернатив у виборчому процесі Азербайджану

Офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄВС) заявив про очікування ЄС, що влада Азербайджану візьме до уваги і реалізує рекомендації БДІПЛ ОБСЄ, який вказав на обмеження прав і свобод на президентських виборах.

«Європейський союз приймає до відома попередні висновки та висновки місії БДІПЛ ОБСЄ щодо спостереження за виборами.

За даними місії (…), вибори пройшли в обмежувальному політичному середовищі та за законами, які обмежують основні права та свободи, включаючи свободу зборів, висловлювання думок та ЗМІ», — йдеться у комюніке, опублікованому ввечері в четвер у Брюсселі.

У документі з посиланням на висновки спостережної місії зазначається, що «хоч підготовка до виборів велася ефективно, виборчий процес характеризувався придушенням критичних голосів та відсутністю політичних альтернатив».

«День виборів пройшов спокійно і в цілому організовано, проте спостерігачі повідомили про повсюдне ігнорування обов’язкових процедур, відсутність прозорості та численні серйозні порушення», — сказано в заяві представника ЄВС.

7 лютого в Азербайджанській Республіці відбулися позачергові президентські вибори. Президент Ільхам Алієв «переобраний» на п’ятий термін.