ГоловнеСоціум

Військовий госпіталь у Києві отримав медичну допомогу від Вірменії та Спілки вірмен України

До Головного військового клінічного госпіталю у Києві була передана медична гуманітарна допомога від Вірменії. Ця допомога у вигляді медичних препаратів була отримана з ініціативи Штабу Спілки вірмен України звернутися до уряду Республіки Вірменія задля надання підтримки на тлі продовження руйнівної війни росії проти України.

Як повідомляє AnalitikaUA, відповідне рішення Штабу було ухвалено на літній конференції Спілки вірмен України у липні 2023 року.

Усю отриману від Вірменії допомогу за рішенням Штабу Спілки вірмен України передали у воєнні госпіталі України, повідомляє голова Штабу Давид Мкртчян.

У церемонії передачі гуманітарної допомоги до Головного військового клінічного госпіталю у Києві взяли участь:
— голова Штабу Спілки вірмен України Давид Мкртчян;
— заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова;
— посол Республіки Вірменія в Україні Владімір Карапетян;
— військовий аташе Посольства Республіки Вірменія в Україні полковник Амік Саядян;
— другий секретар посольства Республіки Вірменія в Україні Гайк Торосян;
— голова Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви єпископ Маркос Оганесян;
— Командувач Медичних сил ЗСУ генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук;
— начальник Госпіталя полковник медичної служби Олег Колесник;
— керівник Спілки вірменської молоді України Арман Акопян;

Нагадаємо, що минулого тижня медичну допомогу від Вірменії також було передано до військового госпіталю у місті Дніпро за участю начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака. У вересні минулого року дружина прем’єр-міністра Вірменії Анна Акопян привезла до України гуманітарну допомогу від Єревана, включаючи понад 1000 смартфонів, планшетів та ноутбуків, призначених для школярів.

Як відомо, допомога з Вірменії для ЗСУ надається різна. Минулого року з ініціативи голови Європейської партії Вірменії Тиграна Хзмаляна у Києві та Одесі пройшли благодійні концерти підтримки ЗСУ.

Виступав один із засновників бардівської пісні у Вірменії Рубен Ахвердян. Всі кошти від коцертів були передани пораненим бійцям ЗСУ.