Men's & Women's

В ЄС прийняли закон, що зобов’язує електромобілі видавати звуки при русі

З 1 липня в Євросоюзі вступає в дію закон, що зобов’язує електромобілі видавати звуки при русі. Ця міра спрямована на те, щоб убезпечити велосипедистів і пішоходів, повідомляє РИА Новости з посиланням на «ЕвроПульс».

Зараз на швидкості до 20 кілометрів на годину електромобілі їздять практично безшумно, адже в них немає двигуна внутрішнього згоряння.

За даними британської асоціації, яка надає допомогу сліпим і слабозрячим людям на території країни, надаючи собак-поводирів та реабілітаційні послуги, пішоходи на 40% частіше потрапляють під колеса електромобілів, ніж звичайних авто.

Тепер на електромобілі, які будуть продавати в ЄС, почнуть встановлювати спеціальні оповіщають системи. Звуки повинні будуть змінюватися в залежності від швидкості: чим швидше їде електромобіль, тим вище сигнал. Передбачувана гучність — близько 56 децибелів.

При цьому, імітація шуму двигуна внутрішнього згоряння не обов’язкова. Деякі виробники вже представили варіанти оповіщення, схожі на «звуки космічного корабля».