Соціум

Twitter заблокував понад 32 тисячі підозрілих акаунтів

Більш ніж 32 тисячі облікових записів в Twitter були заблоковані через підозру в пропаганді. Про це повідомляє компанія в блозі.

«Сьогодні ми вносимо 32 242 акаунти в архів інформаційних операцій, пов’язаних з державами. Вони включають три окремі групи операцій, які ми приписуємо КНР, Росії та Туреччині. Кожен акаунт і фрагмент змісту, пов’язаний з цими операціями, назавжди видалений з служби», — сказано в повідомленні.

У компанії говорять, що акаунти були заблоковані через різні порушення політики маніпуляції Twitter.

Крім того, Twitter ідентифікувала 23 750 активних облікових записів, що створювали контент, сприятливий для КНР. Ще 150 тисяч акаунтів використовувалися для ретвітів цього контенту. Акаунти «поширювали геополітичні наративи, сприятливі для Комуністичної партії Китаю».

Ще 1152 акаунти з Росії займалися політичною пропагандою всередині країни. Зокрема, мережа акаунтів робила репости заради політичних цілей — просування певних політсил.

Нарешті, компанія виявила 7340 акаунтів, які використовували скоординовану несанкціоновану діяльність, орієнтовану на внутрішню аудиторію в Туреччині.

Нагадаємо, що раніше Twitter заблокував ролик Трампа. Відеофайл передвиборної кампанії президента США, присвячений пам’яті вбитого поліцією Джорджа Флойда і протестам в країні, був заблокований як такий, що порушує авторські права.

У свою чергу Трамп каже, що не видаляє акаунт в Twitter через «брехливу ​​пресу». Американський лідер використовує соціальну мережу, щоб спілкуватися з народом і спростовувати неправдиву інформацію ЗМІ.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net