ГоловнеПолітика

Україна приєдналася до космічної програми NASA

Вчені не знайшли коронавірусу на поверхнях і в повітрі лондонського метро і автобусах. Про це повідомляє The Independent.

Експерти з Імперського коледжу Лондона щомісяця проводять тести в транспортній мережі, імітуючи подорож пасажирів і беручи мазки з ескалаторів, поручнів, сховищ для автобусів і зчитувачів Oyster Card. Це вже вдруге, коли випробування, проведені на станціях метро, повернулися негативними.

Вчені також використовували спеціальний датчик, який всмоктував повітря через фільтр протягом години зі швидкістю 300 л за хвилину. Це більше, ніж швидкість, яку може вдихнути людина.

Ліллі Матсон, головний директор з охорони здоров’я і навколишнього середовища Транспорту Лондона (TFL), сказала, що негативні результати «надзвичайно обнадійливі» як для TFL, так і для споживачів, які користуються громадським транспортом для основних поїздок.

Професор Рой Андерсон, епідеміолог Імперського коледжу, який не бере участі в дослідженні, заявив, що контакт з поверхнею не є «основною проблемою» передачі коронавірусу.

«Основна проблема — це наша поведінка як людей, так і груп. На відкритому повітрі ймовірність передачі набагато менша, ніж в закритих приміщеннях. Ці частинки переносяться в повітрі. Цей момент є найбільш важливим… На забруднені поверхні, звичайно, потрібно звернути увагу. Але я вважаю, що це більше пов’язано з аерозольним способом передачі — вдихання цих крапель або мікрокрапель», — сказав професор.

Попередні дослідження транспорту і коронавірусу виявили, що шанси підхопити вірус в поїзді — один з 11 000, за даними Ради з безпеки і стандартів залізниць.

Висновки приходять саме тоді, коли Англія вводить другий державний режим, який також обмежує подорожі.