ГоловнеПолітика

Time назвав Людину року — 2020

Людиною року — 2020, за версією журналу Time, названі Джо Байден і Камала Гарріс — обрані президент і віце-президент США. Про це пише видання.

«Вибір Людини року рідко буває легким, а цього року був набагато складнішим, ніж у більшості попередніх. (…) Можна з упевненістю сказати, що історики будуть дивитися на 2020 рік як на вирішальний поворотний момент на багатьох фронтах. Джо Байден і Камала Гарріс — це дві персони, чий вибір відбив основні події цього року і чиї долі визначатимуть роль нації у світі і майбутнє американського експерименту», — пояснив головний редактор журналу Едвард Фельсенталь.

У списку претендентів на звання було всього чотири кандидати — Джо Байден, президент США Дональд Трамп, головний інфекціоніст США Ентоні Фаучи разом з медичними працівниками, які борються з COVID-19, а також рух за расову справедливість, який спалахнув після вбивства афроамериканця Джорджа Флойда.

Нагадаємо, що Байден планує віртуальну інавгурацію. На захід Байден може прибути на поїзді. А сама церемонія, здебільшого, буде віртуальною.