ГоловнеСоціум

Авіація ЗСУ провела навчання в Житомирській області

У Житомирській області завершилися льотно-тактичні навчання з авіаційною ескадрильєю бригади тактичної авіації повітряного командування Центр. Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ.

Під час навчань авіація відпрацьовувала відсіч повітряним нападам противника, виведення літаків з-під ударів, протидію диверсійно-розвідувальним групам, а також бойове застосування по наземних цілях.

«Винищувачі працювали з декількох аеродромів. Проведено комплексне застосування бойових можливостей авіаційних підрозділів, бойової техніки, засобів ураження, органів управління і забезпечення. У фазі динамічної зміни обстановки відпрацьовані питання бойового застосування авіаційних засобів ураження по наземних цілях на полігоні», — йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що офіцери управлінської ланки планували бойові дії відповідно до реальної обстановки застосування з відбиття повітряного нападу противника і під час ведення бойових дій.

Раніше в понеділок повідомлялося, що артилеристи ЗСУ беруть участь у навчаннях Dynamic Front 2021 Польщі. Крім українців і поляків, у маневрах задіяні військовослужбовці з Данії та США.

Також стало відомо, що ракетники ЗСУ провели навчання біля Криму. Застосування реактивних систем залпового вогню Ураган відбулися в умовах, максимально наближених до бойових.