Світ

Єврокомісія прийняла «зелену угоду»

Європейська «зелена угода» є запрошенням для всіх країн до участі. Цей документ передбачає захист екології.

Європейська Комісія прийняла «зелену угоду», яка передбачає заходи для модернізації економіки та соціальної сфери з метою перетворення Європи в «кліматично дружній» континент до 2050 року, повідомляє в Укрінформ.

Документ для огляду журналістів про нововведення представила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

«Європейська «зелена угода», з одного боку, є нашим баченням кліматично-нейтрального континенту до 2050 року, а з іншого — дуже конкретною дорожньою картою досягнення цієї мети. Це 50 дій до 2050 року. Наша мета — примирити економіку з нашою планетою, знайти баланс між шляхом, яким ми виробляємо і споживаємо, з ресурсами нашої планети, і змусити такий підхід працювати для нашого народу», — підкреслила президент Єврокомісії.

«Зелена угода», з одного боку, має на меті скорочення шкідливих викидів, а з іншого — турботу про створення нових робочих місць і розвиток інновацій.

«Європейська «зелена угода» є широкою дорожньою картою. Ми піклуємося про біологічне різноманіття, про ліси, про сільське господарство, про харчову промисловість, про створення «зелених» міст і «циркулярної» економіки. У нас ще немає всіх відповідей. Сьогодні тільки початок нашої подорожі. Але для Європи цей момент можливо порівняти з моментом першої висадки людини на Місяці», — зазначила Президент Єврокомісії.

Вона підкреслила, що європейська «зелена угода» є запрошенням для всіх до участі.

«Наші громадяни змінюють стиль свого життя для того, щоб захистити клімат і планету. Тому «зелена угода» говорить, що Європа стоїть на їхньому боці. «Зелена угода»- це те, чим ми зобов’язані перед нашими дітьми. Тому ми не є володарями цієї планети, ми лише на час маємо відповідальність перед нею, і зараз прийшов час діяти», — підкреслила Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, в Берліні оголосили надзвичайну кліматичну ситуацію.

Ще повідомлялося, що врятувати Землю від кліматичної катастрофи можна за $2,5 трлн. Експерти озвучили ціну, яка врятує Землю від негативних наслідків зміни клімату.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net