Світ

Аравійські монархії прокоментували повідомлення про напад на судна в ОАЕ

суднаРада співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ), в який входять шість аравійських монархій, після нападу на судна в районі порту Фуджейра в ОАЕ закликав міжнародне співтовариство перешкодити спробам будь-яких сторін створити загрозу для безпеки морських шляхів, передає РИА Новости.

Раніше міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив, що два Саудівських нафтових танкери піддалися диверсіям в неділю в акваторії ОАЕ. Міністерство закордонних справ ОАЕ в неділю повідомило про «акти шкідництва» щодо чотирьох торгових суден в районі порту Фуджейра, ніхто не постраждав. Відзначається, що в результаті інцидентів людських жертв немає, а з кораблів не витекло ніяких небезпечних рідин або палива. За інформацією саудівського агентства, одне судно прямувало в порт міста Рас-Таннура для завантаження сирою нафтою, яку він повинен був доставити клієнтам компанії Saudi Aramco в США, напад завдало значної шкоди конструкціям судів.

«Загроза безпеки морських шляхів в регіоні являє собою велику небезпеку, в тому числі для життя екіпажів суден. Рада закликає міжнародне співтовариство проявити відповідальність, щоб перешкодити спробам будь-яких сторін створити загрозу для безпеки морських шляхів», — йдеться в заяві РСАДПЗ, розміщеному сайтом МЗС Саудівської Аравії.

«Це небезпечний розвиток подій відображає диявольські наміри сторін, які це спланували і здійснили, подібні безвідповідальні дії збільшують напруженість і протистояння в регіоні», — зазначили в регіональній організації.

Про те, що напад на торгові судна в Оманській затоці негативно відбивається на міжнародній і регіональній безпеці, заявив і МЗС Саудівської Аравії.