Аналітика

Експерт оцінив можливість відвідування Вірменії Володимиром Зеленським (відео)

Можливий візит Володимира Зеленського у Вірменію можна буде розцінити як сигнал з боку Києва, що Україна готова вибудовувати нові відносини з євразійським простором, зазначив в інтерв’ю AnalitikaUA.net український політолог Олексій Якубін.

Експерт припустив, що швидше за все, як мінімум один з перших візитів Зеленського цілком може бути на саміт нормандської четвірки, який буде влітку.

«Є така традиція, що в ті країни які новообраний політик (Президент – ред.) в першу чергу приїжджає, це показник того, що він саме з цими країнами має намір вирішити якісь проблеми або вибудувати нову політику», — сказав Якубін.

Звертаючись до теми можливого візиту Володимира Зеленського в пострадянські країни, політолог підкреслив, що Вірменії на даний момент вдається утримувати багатовекторність. «В контексті України є кейс Білорусі, але є свої нюанси, є кейс Грузії, але там свої нюанси, а ось Вірменія в цьому плані може бути однією з перших таких точок дотику Зеленського та пострадянського (Євразійського) простору».

Як повідомлялося раніше, відповідаючи на питання кореспондентів програми «Новини» Першого каналу Громадського телебачення Вірменії про те, чи приїде він до Єревану у разі обрання, Володимир Зеленський відповів: «У нас прекрасні відносини з Вірменією і будуть продовжуватись».