Аналітика

Гончарук про ринок землі: Не треба ламати через коліно

Прем’єр-міністр розповів про цілі референдуму і підготовку суспільства до відкриття ринку земель для іноземців.

Проведення референдуму про продаж землі дозволить суспільству зберегти довіру до уряду. Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук в інтерв’ю РБК-Україна.

Гончарук зазначив, що на даний момент суспільство боїться відкриття ринку землі, а проведення референдуму дасть можливість зрозуміти, що без вирішення суспільства уряд не буде ухвалювати жодного рішення.

«Це прояв довіри один до одного. Зеленський обіцяв, що коли він прийде до влади, він буде прислухатися до думки людей», — сказав Гончарук.

Він зазначив, що відкриття ринку землі дозволить українцям отримати великі інвестиції, більший дохід, велику вартість землі, швидкий прихід технологій і економічне зростання. При цьому, як зазначив Гончарук, проведенням референдуму уряд вирішив не ламати населення насильно.

«Давайте зробимо перший крок, вам продемонструють, що нічого страшного не відбувається, ви збережете до нас довіру і наступний крок ми робимо разом», — сказав прем’єр.

Гончарук зазначив, що зараз дискусія вже йде не про те, чи треба відкривати ринок земель. Зараз вже обговорюють роль іноземців, що на думку прем’єра, є величезним кроком вперед.

Нагадаємо, в закон про ринок землі перед другим читанням додадуть заборону на продаж її іноземцям.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net