Світ

Хафтар погрожує атакувати турецькі об’єкти в Лівії

Маршал Халіфа Хафтар погрожує атакувати турецькі об’єкти в Лівії після серйозного відступу від столиці країни Тріполі, повідомляє AFP.

Хафтар звинувачує Туреччину в підтримці своїх супротивників.

Урядові сили в середу оголосили про те, що в несподіваному бою відбили представляє стратегічний інтерес місто Гар’ян, розташований на південь від Тріполі.

Хафтар пообіцяв дати «жорстку відповідь» і звинуватив ополченців, що підтримують уряд національної згоди, влаштувалося в Тріполі, в страти його військ у міському шпиталі. Втім, ці звинувачення відкидає як уряд національної згоди, таки влада Гар’яна.

Як повідомив представник уряду, під час зіткнень, в 100 км на південь від столиці були вбиті десятки бійців з армії Хафтара, і щонайменше 18 людей взяті в полон.

Командувач ЛНА Халіфа Хафтар 4 квітня наказав своїм силам почати наступ на столицю для її «звільнення від терористів». Лояльні уряду в Тріполі збройні формування оголосили про початок операції у відповідь «Вулкан гніву».

В даний час в районі столиці Лівії тривають позиційні бої. За даними ВООЗ, число загиблих в результаті боїв перевищило 450 осіб, більше 2,1 тисячі отримали поранення.