Men's & Women's

Іран скасовує 40-річну заборону для жінок

Нещодавно в Ірані вибухнув скандал з жінкою, яку заарештували за спробу потрапити на стадіон. Вона підпалила себе біля будівлі суду.

Влада Ірану погодилася зняти заборону для жінок на відвідування футбольних стадіонів, що діяла з 1979 року. Про це повідомив президент Міжнародної федерації футболу Джанні Інфантіно, пише BBC.

За його словами, з наступного міжнародного матчу жінкам в Ірані дозволять ходити на футбол.

Першим матчем, на який місцеві жінки зможуть сходити, буде зустріч між збірними Ірану і Камбоджі, яка відбудеться 10 жовтня в рамках відбору на чемпіонат світу 2022 року.

Візиту делегації ФІФА передував інцидент з іранською уболівальницею, яку заарештували за спробу пройти на стадіон під виглядом чоловіка. Вона підпалила себе біля будівлі суду через страх потрапити до в’язниці.

Цей випадок викликав обурення як в Ірані, так і в інших країнах. Футболісти і вболівальники вшанували пам’ять дівчини у всьому світі.

Відзначимо, недавно в іншій ісламській країні почали міняти правила для жінок. В саудівській Аравії різкі послаблення в громадській сфері почалися після приходу до влади Салмана бен Абдель Азіза Аль Сауда в 2015 році і призначення ним у 2017 році свого 31-річного сина — Мухаммеда бен Салмана — спадкоємцем престолу.

Минулого року саудівські жінки отримали право самостійно керувати автомобілем.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net