Економіка

Кабмін скасував ліцензування під час імпорту та експорту алкоголю і сигарет

Постановою вносяться зміни до Переліку органів ліцензування, який був затверджений урядом 5 серпня 2015 року.

Кабінет Міністрів скасував ліцензування під час імпорту та експорту спирту етилового, коньячного і плодового, етилового ректифікованого виноградного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду 24 липня з подальшим погодженням з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе.

У пояснювальній записці зазначено, що законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» від 23 листопада 2018 року передбачається, що імпорт, експорт спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів мають здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності без ліцензії.

Однак зараз у сфері регулювання ліцензування цих видів господарської діяльності діє ряд нормативно-правових актів, які потребують приведення у відповідність з діючими нормами зазначеного вище закону.

Отже, постановою вносяться зміни до Переліку органів ліцензування, який був затверджений постановою уряду №609 від 5 серпня 2015 року.

Раніше в Інституті клінічної психології та психотерапії при Технічному університеті Дрездена провели дослідження, яке доводить, що рівень споживання алкоголю по всьому світу зріс на 70 відсотків.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net