Світ

НАТО: С-400 не можна використовувати разом з F-35

Технічні параметри російських зенітних ракетних комплексів С-400 не дозволяють використовувати їх разом з винищувачами-бомбардувальниками F-35, проте при цьому С-400 розсекречує можливості цього літака, заявив Головком Об’єднаних Збройних сил НАТО в Європі Тод Уолтерс, передає Інтерфакс.

«Ви не можете використовувати С-400 поблизу с F-35 — вони (С-400 і F-35 ) не зможуть «розмовляти» один з одним, а що дві системи спробують зробити — звичайно, З-400 проти F-35 — так це спробує розкрити потенціал F-35. Я скажу вам, що ми не зацікавлені в тому, щоб ділитися (інформацією) про можливості F-35… з росіянами», — цитує його слова англомовна газета The National, що видається в ОАЕ.

Виступаючи на зустрічі в організації GLOBSEC в Братиславі, Уолтерс зазначив, що у відносинах між Туреччиною і її союзниками по НАТО є більше спільного, ніж відмінностей.

Американська сторона раніше неодноразово заявляла, що не має наміру постачати Туреччини винищувачі-бомбардувальники F-35, якщо Анкара одночасно з цим отримає від Росії С-400. Так, за словами представника Держдепартаменту США Морган Ортагус, Вашингтон може припинити участь Туреччини в програмі F-35 і застосувати проти Анкари санкції в рамках закону CAATSA через закупівлі у Росії С-400.