Економіка

Поліція Перу купить в України Ан-178

Новинка українського оборонно-промислового комплексу знайшла першого іноземного покупця.

Перу стане першим іноземним замовником новітнього військово-транспортного літака Ан-178. Його планується поставити для національної поліції Перу на заміну Ан-32Б, які вона експлуатує. Про це повідомила прес-служба Укроборонпрому.

У компанії зазначили, що виграли тендер на «певну кількість військово-транспортних літаків». Іспанське видання Defensa повідомляє, що йдеься про єдиний екземпляр на заміну літака Ан-32Б з бортовим номером PNP-234. Вартість поставки — 65 млн доларів.

У перуанському тендері український Ан-178 суперничав з C-27 Spartan консорціуму Lockheed Martin і Alenia, а також з C-295 виробництва Airbus Military.

Участь в тендері брало підприємство Спецтехноекспорт, яке входить до складу Укроборонпрому.

Нагадаємо, торік держконцерн Антонов підписав угоду з підрозділом авіагіганта Boeing — Aviall Services, Inc. Домовленості були досягнуті на авіакосмічному салоні Farnborough — одному з найбільших і найстаріших авіасалонів світу, який триває в Британії.

Про намір МВС купити 13 літаків Ан-178 раніше також повідомляв Арсен Аваков.

Ан-178 — український близькомагістральний військово-транспортний турбореактивний літак вантажопідйомністю 15-18 т, який повинен прийти на заміну військово-транспортним літакам попереднього покоління Ан-12, Ан-26 і Ан-32. Вперше він був представлений в льотній програмі міжнародної авіакосмічної ILA Berlin Air Show 2016.

Ан-178 може працювати в різних погодних і кліматичних умовах, зокрема, при високих температурах і вологості; базуватися на аеродромах з різною якістю покриття злітно-посадкових смуг.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net