Аналітика

Політолог: Азербайджан грає в «конструктивні переговори»

Досвід показує, що напередодні 28 травня Азербайджан робиться більш агресивним. Про це заявив політолог, радник президента Вірменії Теван Погосян 22 травня на зустрічі з журналістами.

Політолог зазначив, що азербайджанська сторона продовжує гонку озброєнь і спроби тиску на політичних майданчиках. «В ці проходить чергове велике вчення, наймасштабніше з початку року. Ми не повинні втрачати пильність, тим більше, що як показує досвід минулих років, напередодні 28 травня (дня створення перших республік у Вірменії та Азербайджані – ред) противник робиться більш агресивним», — зазначив Погосян.

За його словами, в переговорному процесі не відбулося будь-яких змін. Всього лише Азербайджан намагається знайти інші шляхи та інші образи, грає в конструктивного партнера, обговорюючи питання, але це все лише формальний процес.

Відповідаючи на питання про ініціативу прем’єр-міністра щодо створення парламентської комісії з розслідування квітневих подій 2016 р, Теван Погосян зауважив, що сама по собі ідея позитивна, якщо вона націлена на витяг уроків. «Нехай роблять. Але головне, чи будуть результати і що буде, коли будуть результати», — додав політолог, констатувавши, що для нас це був холодний душ. Погосян зауважив, що після тих подій більше стали проводити інженерні роботи, змінили ставлення, закупили системи спостереження та оповіщення. В якості можливого негативного наслідки Погосян вказав спроби розправ, що веде до розколу. «Поки ми тут будемо розбиратися, противник не стане чекати. Всі результати розслідування повинні служити єдності, а не розколу. Тільки в єдності перемога, а розкол веде до поразки», — попередив Теван Погосян.