Економіка

США дозволили Huawei тимчасово відновити діяльність

Міністерство торгівлі США опублікувало інформацію про надання тимчасових загальних дозволів, які дозволять китайської компанії Huawei підтримувати наявні мережі та надавати програмні оновлення існуючим клієнтам, передає РИА Новости.

Тимчасові дозволи діятимуть до 19 серпня.

За словами міністра торгівлі США Уілбура Росса, тимчасовий загальний дозвіл «дасть операторам час досягти домовленостей» по роботі з іншими компаніями. Рішення щодо відстрочки обмежень проти китайської компанії було прийнято, щоб не створювати різких проблем американським компаніям.

«Тимчасова загальна ліцензія дозволяє певні види діяльності, необхідні для продовження роботи існуючих комунікаційних мереж і для підтримки існуючих мобільних послуг, включаючи дослідження в області кібербезпеки, критично важливі для підтримки цілісності і надійності існуючих комунікаційних мереж та обладнання», — йдеться в заяві міністерства.

Раніше президент Дональд Трамп заявив про загрозу іноземного шпигунства інформаційним технологіям США і закликав врівноважити відкритість інвестиціям з нацбезпекою. Президент підписав указ, оголосивши режим «національного ПП» у зв’язку з погрозами інформаційним технологіям.

Минулого тижня міністерство торгівлі внесло Huawei в чорний список, який перекриває шлях китайської компанії купувати компоненти і технології американських виробників. Huawei також знаходиться в списку компаній, яким заборонено вести справи з американським бізнесом без відповідних ліцензій.

За даними агентства Рейтер, Google вже призупинила співпрацю з Huawei в сферах, що вимагають передачі обладнання, ЗА і технічних послуг за винятком тих, які є загальнодоступними по відкритої ліцензії.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net