Світ

США розширили список організацій Ірану, проти яких діють «нафтові» санкції

Американський уряд розширив список організацій в енергетичному секторі Ірану, щодо яких діють односторонні санкції, передає ТАСС з посиланням на Міністерство фінансів США.

Під санкції потрапила компанія Persian Gulf Petrochemical Industries (PGPIC), а також понад 30 її дочірніх підприємств і філій. За даними американської влади, на частку PGPIC припадає 40% від загального обсягу нафтохімічного виробництва в Ірані.

«Вводячи санкції щодо цієї мережі, ми маємо намір позбавити фінансування ключові елементи іранського нафтохімічного сектора, який надає підтримку Корпусу вартових ісламської революції [КВІР]», — наводяться в прес-релізі слова міністра фінансів США Стівена Мнучина.

Раніше Мінфін США неодноразово вводив санкції щодо фізичних і юридичних осіб, пов’язаних, на думку американської адміністрації, з діяльністю КВІР. Президент США Дональд Трамп оголосив 8 травня 2018 року про вихід з Вашингтона Спільного всеосяжного плану дій — угоди, яка була укладена в 2015 році і обмежувала ядерні розробки Ірану в обмін на скасування санкцій Ради Безпеки ООН і однобічних обмежувальних заходів США і ЄС. Трамп пообіцяв не тільки повернути колишні санкції, але і ввести нові, а Держдепартамент США у зв’язку з цим повідомив про намір Вашингтона звести до нуля доходи Ірану від експорту нафти.