Світ

США ввели нові жорсткі обмеження на поїздки на Кубу

США ввели нові жорсткі обмеження на поїздки на Кубу, заявивши, що цей крок спрямований на подальший тиск на кубинський уряд у зв’язку з його підтримкою президента Венесуели Ніколаса Мадуро, передає Reuters.

Міністерство фінансів, що Сполучені Штати більше не будуть дозволяти так звані групові освітні поїздки, які були винятком із загальної заборони на туризм на Кубу.

Також пасажирським і прогулянковим суднам, а також приватним і корпоративним літакам заборонено здійснювати рейси на Кубу.

Адміністрація президента США Дональда Трампа, який з моменту свого приходу до влади неухильно посилював ембарго США на торгівлю і подорожі на Кубі, оголосила про нові обмеження в квітні в рамках своєї боротьби проти соціалізму в Латинській Америці.

«Куба продовжує грати дестабілізуючу роль у Західній півкулі, забезпечуючи комуністичної точку опори в регіоні і підтримуючи супротивників США в таких країнах, як Венесуела і Нікарагуа, розпалюючи нестабільність, підриваючи верховенство закону і пригнічуючи демократичні процеси», — сказав міністр фінансів Стівен Мнучин.

Різні юристи та експерти на Кубі заявили, що нові обмеження, мабуть, покладуть край американським круїзів на острів, які були дозволені після короткої розрядки між Кубою і США в 2014-2016 роках при колишньому президентові США Бараку Обамі.