Економіка

Трамп схиляється до введення мит на мексиканський імпорт

Президент США Дональд Трамп схиляється до введення мит на мексиканський імпорт. Він зазначив, що мита швидше за все будуть задіяні з наступного тижня, передає AP.

За його словами, неприпустимо, що мільйони мігрантів в’їжджають в США через Мексику, і остання повинна це зупинити. Він зазначив, що Мексика зробить кроки, щоб зупинити потік мігрантів, але «якщо вони цього не зроблять, ми збираємося ввести тарифи».

Минулого тижня Трамп пригрозив ввести щомісячний 5-відсотковий тариф на мексиканський імпорт, починаючи з 10 червня, який до жовтня підвищиться до 25%.

Мексиканські чиновники знаходяться у Вашингтоні для переговорів, щоб досягти угоди, яка допоможе уникнути мит.

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор у вівторок заявив, що розраховує домовитися з США з приводу імміграції до того, як Вашингтон здійснить свою погрозу введення каральних мит.

Він зазначив, що налаштований оптимістично. «Є ознаки того, що для чиновників США важливо, щоб угода відбулася», — сказав він.

Мексика готує імміграційну пропозицію для представлення офіційним особам США на зустрічі, запланованій на середу у Вашингтоні.

«Я думаю, що зустріч завтра буде важливою, і що до 10 червня, до вступу в силу цього тарифу, буде укладена угода», — сказав Лопес Обрадор.