Аналітика

Трамп вважає стелю держборгу США «священною»

Американський лідер упевнений, що влада країни успішно домовиться про підвищення стелі державного боргу.

Президент США Дональд Трамп упевнений, що адміністрація і Конгрес успішно домовляться про підвищення стелі держборгу. Про це він заявив журналістам 19 липня, пише The Hill.

Американський лідер відкинув припущення про те, що виконавча і законодавча гілки влади США можуть не домовитися про підвищення стелі держборгу, бо одна зі сторін вирішить скористатися цим питанням для чинення тиску на іншу.

«Будемо сподіватися, що ми перебуваємо в гарній формі стосовно до стелі держборгу. Не можу уявити, щоб будь-хто коли-небудь навіть подумував над використанням питання про стелю держборгу як про важіль впливу на переговорах», — вказав Трамп, назвавши обмеження боргу «священним елементом» країни.

Нагадаємо, минулого тижня міністр фінансів Стівен Мнучін направив керівництву Конгресу листи з попередженням, що в уряду можуть закінчитися гроші на початку вересня, якщо законодавці не проголосують за підвищення стелі держборгу до серпня.

На цей момент держборг США становить близько 22 трильйонів доларів. Як повідомила в січні телекомпанія CNN, за два роки президентства Трампа держборг зріс на більш ніж два трильйони доларів.

Згідно з прогнозами Міжнародного валютного фонду, держборг США збільшиться до 117% ВВП у 2023 році.