Економіка

Трамп знову закликав Федрезерв знизити процентні ставки

Президент США Дональд Трамп знову закликав Федрезерв знизити процентні ставки, щоб США могли конкурувати з країнами, які, за його словами, девальвують свої валюти, передає Reuters.

Трамп сказав, що голова ФРС Джером Пауелл робить «погану роботу» в керівництві грошово-кредитною політикою, в той час як такі країни, як Китай, стимулюють свою економіку. «Він повинен знизити процентні ставки, щоб ми могли конкурувати з Китаєм», — сказав Трамп в інтерв’ю Fox Business Network, додавши, що інші країни також стимулюють свою економіку. «Якщо вони девальвують, а ми не можемо, ми більше не на рівних».

Трамп сказав, що, на його думку, він має право звільнити або знизити Пауелла на посаді, але додав: «Я ніколи не говорив, що збираюся зробити це».

Деякі експерти в галузі права кажуть, що Трамп або не зможе звільнити Пауелла, або йому буде дуже складно це зробити.

ФРС почала повільно підвищувати процентні ставки в 2015 році, оскільки рівень безробіття впав до мінімуму за кілька десятиліть. Цього року регулятор взяв паузу в підвищенні вартості запозичень.

Трамп сказав, що ФРС зайшла занадто далеко в підвищенні ставок і скорочення балансу облігацій. «Це безумство», — сказав він.