Прогрес

У Київському університеті ім. Т. Шевченка обговорили питання українсько-вірменських відносин

У стінах географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася студентська наукова конференція на тему «Актуальні питання українсько-вірменських відносин», про це повідомляє AnalitikaUA.net з посиланням на прес-службу Спілки вірмен України.

Молодь обговорила етапи міграції, коріння Вірменської Апостольської церкви й актуальні питання вірменсько-українських відносин. Зокрема, виступили активісти Спілки вірменської молоді України, розповівши про вірменське книгодрукування і сучасних економічних тенденціях. Послухати доповіді та взяти участь в жвавій дискусії прийшли студенти та представники університету.

Захід ініціювали студентки чётвертого курсу в рамках захисту практики, пройденої в Спілці вірмен України. Мар’яна, Анастасія та Наталія протягом півроку вивчали вірменську культуру, проводили зустрічі з представниками посольства і духівництва, обробляли різні джерела. Конференція Спілки вірмен України стала підсумком їх плідних досліджень.

Круглий стіл зміцнив співпрацю САУ з географічним факультетом. Нагадаємо, що в квітні в стінах кафедри була проведена міжнародна науково-практична конференція «Україна – Вірменія: історія, культура, туризм», присвячена 95-річчю від дня народження Сергія Параджанова.

Як відомо, Союз вірмен України проводить активну роботу в напрямку популяризації національних історичних цінностей. Глава САУ Вілен Шатворян зазначив виданню, що організація робить все можливе для зміцнення українсько-Вірменських відносин.