Економіка

У Китаї пообіцяли вжити заходів, якщо США додатково підвищать мита

Китай вживе необхідні відповідні заходи, якщо США додатково підвищать мита на китайські товари, погрози на Пекін не подіють, заявив на брифінгу в понеділок офіційний представник МЗС КНР Ген Шуан, передає РИА Новости.

«Цей крок США є серйозним порушенням домовленостей лідерів двох країн в Осаці. Повинен сказати, що погрози та залякування не спрацюють з Китаєм… Якщо США насправді підуть на цей крок, то Китай продовжить вживати необхідні заходи для забезпечення своїх законних прав та інтересів», — заявив дипломат.

За його словами, дії США демонструють повну зневагу правилами багатосторонньої торгівлі, підривають інтереси обох країн, цілісність глобальних виробничих ланцюжків і ланцюгів поставок, а також чинять негативний вплив на міжнародну торгівлю і економічне зростання.

«Ми закликаємо США утриматися від неправильної оцінки ситуації і припинити помилкових дії», — вказав він.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що США з 1 вересня підвищать мита на товари з Китаю об’ємом 300 мільярдів доларів не на 10%, як було заплановано, а на 15%, підвищення на іншу групу товарів об’ємом 250 мільярдів доларів з 1 жовтня складе 25%, а 30%.

Рішення Трампа послідувало за введенням КНР додаткових мит на ввезення американських товарів обсягом 75 мільярдів доларів на рік. Додаткові мита на 5078 найменувань товарів набудуть чинності з 1 вересня і 15 грудня. Цей крок є відповіддю на рішення США ввести мита в 10% на ввезення китайських товарів об’ємом 300 мільярдів доларів з 1 вересня і 15 грудня.

Джерело: NEWS.am

Аспекты.net