Прогрес

У Німеччині виявили надгробок «справжньої» Білосніжки

Надгробок дівчини дворянського роду, яка мешкала в XVIII столітті, передали музею католицької єпархії.

У Німеччині було виявлено надгробок Марії-Софії фон Ерталь, яку експерти вважають історичним прототипом героїні знаменитої казки братів Грімм Білосніжка і сім гномів. Про це пише DW.

Довгий час про місцезнаходження надгробної плити нічого не було відомо. Однак недавно надгробок випадково виявили спадкоємці одного старовинного будинку в Бамберзі. Вивчивши інформацію в інтернеті, вони зрозуміли, що йдеться про історичну пам’ятку і передали її музею католицької єпархії баварського міста.

У музеї плиту досліджували, ґрунтовно почистили і реставрували. Тепер вона знаходиться в музеї єпархії Бамберга (Diözesanmuseum). Це скромна овальна плита з темно-сірого мармуру, єдина прикраса — кілька зірочок білого кольору.

Напис на камені свідчить: «Шляхетна героїня християнства — тут вона спочиває після перемоги віри істиної в очікуванні Світлого Воскресіння».

Дівчина жила в XVIII столітті, в замку одного невеликого містечка під назвою Лор-ам-Майн (Lohr am Main). Коли їй виповнилося 18 років, батько знову одружився. Нова дружина пасербицю не злюбила і всіляко зживала її зі світу. Так дівчині довелося покинути рідний дім. Пішла вона в монастир.

Про подальшу долю дівчини з відомого дворянського роду і її життя в монастирі бенедиктинців у Бамберзі, в абатстві Св. Михайла, відомо небагато. Померла «справжня» Білосніжка в 1796 році: її заповіт знаходиться в міському архіві Бамберга, а офіційне оголошення про смерть (Totenzettel) — в університетській бібліотеці Вюрцбурга.

Раніше повідомлялося, що вчені розкрили таємницю американської людини-вампіра, труна якої була забита мідними цвяхами.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net